Volledig scherm
© ANP

Politie geeft agressieve Rotterdammer 'stroomstoot' na wilde achtervolging

Een 38-jarige Rotterdammer is vanmiddag opgepakt na een wilde achtervolging door Rotterdam-Overschie. De politie ramde zijn auto bij de Vliegveldweg. De man gedroeg zich vervolgens zo agressief dat de politie de taser gebruikte om hem mee te kunnen nemen naar het bureau.

De man sloeg eind van de middag op de vlucht toen hij de politie zag op de Eucalyptushof in Rotterdam. De verdachte stond gesignaleerd en wilde maar al te graag uit handen van de politie blijven.

Vanaf de Eucalyptushof ontstond een achtervolging door Rotterdam Overschie in de richting van Rotterdam The Hague Airport. De op de vlucht geslagen man haalde gevaarlijke capriolen uit in zijn auto door onder andere door middenbermen heen te scheuren. Op de Vliegveldweg slipte de auto van de man. De politie kon hem niet meer ontwijken en ramde zijn wagen, die daardoor tot stilstand kwam. 

De verdachte gedroeg zich vervolgens zo agressief dat een agent een taser gebruikte om hem te kunnen inrekenen. De 38-jarige man is overgebracht naar het politiebureau waar een politiearts hem zal nakijken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam