Politie geeft beelden vrij van Nieuwe Binnenweg tijdens schotensalvo

De politie heeft bewakingsbeelden vrijgegeven van de schietpartij op de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg van zondagavond 29 september. Op de beelden is een schotensalvo te horen. Tijdens de kogelregen is een 26-jarige Rotterdammer voor koffiezaak Roffa zwaargewond geraakt. Ook een 19-jarige jongeman in een geparkeerde auto werd geraakt. De beelden werden vanavond getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht. 

De politie vermoedt dat een conflict in het criminele circuit de aanleiding is voor de schietpartij. ,,Het is een wonder dat er niet meer mensen zijn geraakt.’’  De schutter reed die avond in een zwarte Volkswagen Golf. De politie wil weten wie dat is. 

Op de getoonde beelden is te zien hoe deze Volkswagen Golf rond 21.15 uur vanuit de Claes de Vrieselaan naar de Nieuwe Binnenweg rijdt. Net na de kruising op de 's Gravendijkwal stopt de auto en keert om. Daarna zijn de schoten te horen. De Volkswagen Golf vlucht daarna via de Duivenvoordestraat richting het Henegouwerplein. 

Vier uur later wordt de auto daar brandend aangetroffen. Op camerabeelden die zijn opgenomen in de Graaf Florisstraat  is te zien dat iemand uit een auto stapt. De politie wil graag met deze persoon in contact komen omdat degene goed zicht had op de plek waar de auto in brand werd gestoken. 

Volledig scherm
De politie bij de Nieuwe Binnenweg na de schietpartij. © MediaTV

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam