Volledig scherm
De politie doet onderzoek in de Herman Bavinckstraat. © MediaTV

Politie heeft signalement van man die vrouw aanviel en verkrachtte in Rotterdam

UpdateDe politie heeft een signalement vrijgegeven van de man die zaterdagmorgen vroeg een vrouw aanviel, verkrachtte en ernstig verwondde. Het gaat om een donker getinte man van ongeveer twintig jaar oud. Hij droeg een donkere hoodie, en reed op een donker gekleurde fiets.

De vrouw reed rond vijf uur zaterdagmorgen op de fiets vanaf Rotterdam Centraal naar haar huis aan de Herman Bavinckstraat. Toen ze haar fiets op slot zette, rond half zes, is ze aangevallen door een man. Het is mogelijk dat ze onderweg naar huis gevolgd is. De politie denkt dat ze via de Maasboulevard of Avenue Concordia richting De Esch is gefietst.

De vrouw werd op straat verkracht. Ze ligt op de intensive care van een ziekenhuis. Ze is niet aanspreekbaar en kan de politie op dit moment geen verdere informatie geven over de persoon die haar aanviel.

De politie wil berichten dat de vrouw gewurgd zou zijn met een fietsketting, niet bevestigen. Het scenario zou wel verklaren waarom veel mensen in de straat niets hebben gehoord van de verkrachting: de jonge vrouw zou dan niet in staat geweest zijn om geluid te maken. Veel buurtbewoners merkten pas dat er iets gebeurd was toen ze bij het opstaan de politiemensen in de straat zagen. 

,,Het is een bruut geweest", zegt de oudere buurvrouw bij wie het voor de deur gebeurde. ,,Het was al licht. Iedereen had het kunnen zien." Zelf zat ze televisie te kijken, met de gordijnen nog dicht. ,,Ik heb iemand horen rennen. Daarna hoorde ik  'nee!'  en kreunen. Ik ben niet gaan kijken, omdat ik dacht dat het jongeren waren die terug kwamen van het stappen. Als ik het had geweten, had ik de politie gebeld." Een jong buurmeisje zegt dat ze iemand heeft horen gillen. ,,Kapot hard. Ik dacht nog: moet ik mama roepen, maar ik was te bang. Dus ben ik weer gaan slapen." 

De politie heeft met tientallen mensen onderzoek gedaan in de wijk. Er is onder meer met honden gezocht. De technische recherche heeft sporen onderzocht en onder meer twee fietsen veilig gesteld. De politiehelikoper is in de lucht geweest om te zoeken naar de dader. De politie heeft met getuigen gesproken en camerabeelden opgevraagd. 

Bewoners van de straat vertellen zaterdagmiddag dat dit het zoveelste incident is in de straat. In januari raakte er een man gewond bij een schietpartij op klaarlichte dag. ,,Ik vind dat ze camera's moeten neerzetten", zegt de oudere buurvrouw

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam