Volledig scherm
Vrouw verkracht De Esch Rotterdam © MediaTV

Politie hoort slachtoffer verkrachting De Esch

De politie hoopt vanmiddag het slachtoffer van de verkrachting in de Rotterdamse wijk De Esch te horen. De jonge vrouw werd zaterdagmorgen vlakbij haar huis aan de Herman Bavinckstraat aangevallen. Ze raakte ernstig gewond en was tot nu toe niet aanspreekbaar.

,,We hopen in de loop van vandaag in het ziekenhuis met haar te kunnen praten en verwachten daarna gerichter te kunnen zoeken'', zegt een woordvoerder van de politie. De Jakarta Post meldt dat het slachtoffer een uitwisselingsstudent uit Indonesië is. Een speciaal team van de Indonesische ambassade in Den Haag zou het slachtoffer helpen. De ambassade wil hier niets over zeggen.

De vrouw reed zaterdagochtend rond 05.00 uur van het Centraal Station naar haar huis. Daar werd ze rond half zes aangevallen door de verdachte. Ze raakte zwaargewond bij de aanval.

Vanmiddag wordt ook het buurtonderzoek voortgezet. De politie hoopt met tips van buurtbewoners en beelden van beveiligingscamera's meer te weten te komen over de dader. Vermoedelijk is het een donker getinte man van ongeveer twintig jaar, die een donkere hoodie (sweater met capuchon) droeg en reed op een donkerkleurige fiets.

De vrouw zou een fietsketting om haar hals hebben gekregen, waarna de dader haar probeerde te wurgen. De politie bevestigt die informatie niet. 

Volledig scherm
Groot onderzoek in de Herman Bavinckstraat. © MediaTV

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam