Volledig scherm
Dit nepwapen nam de 13-jarige jongen mee naar school. © Politie Feijenoord

Politie houdt jongen (13) aan met nepwapen

Een 13-jarige jongen heeft vanmiddag een nepwapen mee naar school genomen. Hij werd daarom aangehouden door de politie.

De politie Rotterdam-Feijenoord meldt dat de jongen in gesprek moet met bureau HALT. Hij heeft even vast gezeten, maar is vanavond door zijn ouders opgehaald. 

Nepwapens die lijken op vuurwapens zijn verboden in Nederland. De politie benadrukt dat de neppe pistolen gevaarlijk kunnen zijn. ,,Veel nepvuurwapens zijn namelijk net echt. Mensen voelen zich erdoor bedreigd en waarschuwen de politie. Agenten zien ook het verschil niet en nemen het zekere voor het onzekere. Zij benaderen je met een getrokken vuurwapen en als je, misschien uit angst of paniek, iets onverwachts doet, kan de politie een schot lossen. Wie met een nepwapen over straat loopt, riskeert zelfs een strafblad.’’

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

  1. Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiedenis bloot

    Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiede­nis bloot

    ‘Uw adres is Het Wonder’. Op de Noordmolenstraat in Rotterdam-Noord kwam na een verbouwing van een pand deze oude reclame tevoorschijn. Het Stadsarchief Rotterdam dook de archieven in en ontdekte het treurige verhaal achter manufacturenwinkel Het Wonder. De zaak was van Israël Levi de Winter. Hij stierf in september 1942 op 33-jarige leeftijd in Auschwitz. Ook zijn vrouw en dochtertje van nog maar 5 jaar overleefden de gruwelijkheden niet.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam