Volledig scherm
Silfano M., de verdachte van de moord op rapper Feis werd vanochtend aangehouden. © Politie

Politie houdt Silfano M. aan voor doodschieten rapper Feis

De politie heeft vanochtend in het Limburgse Kerkrade de 25-jarige Silfano M. aangehouden, die ervan wordt verdacht op 1 januari op de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg Faissal Mssyeh - beter bekend als rapper Feis - te hebben doodgeschoten. Zijn broer raakte hierbij zwaargewond.  

De gezochte Rotterdammer hield zich schuil in een appartement boven een sishalounge aan  de Hoofdstraat in Kerkrade. Hij werd door zwaarbewapende leden van een arrestatieteam uit de woning gehaald.    

Direct na het schietincident op de eerste dag van 2019 startte de politie een groot onderzoek. Twintig rechercheurs werkten maandenlang hard aan de opsporing van de verdachte. In februari bracht de politie de identiteit van de vermoedelijke verdachte naar buiten. Sinds 7 mei stond hij op de nationale opsporingslijst.

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde gisteravond aandacht aan de zaak. De politie had Silfano M. - bijnaam Fano -   op de Nationale Opsporingslijst gezet. Het Openbaar Ministerie had een beloning van 15.000 uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van gezochte M. 

Feis was op 1 januari met wat vrienden bij een Kaapverdisch restaurant geweest. De vermoedelijke dader zou uit zijn dak zijn gegaan omdat iemand in de zaak hem ‘kleine’ had genoemd. Het heeft er volgens de politie alle schijn van dat vanuit het niets is geschoten. 

De politie linkt de verdachte Silfano M. ook aan de dubbele moord van eind december 2017 waarvan Gilbert Henriëtta (26) en Lidomar Elizabeth (25) het slachtoffer werden. De twee werden doodgeschoten toen ze aan de Rhijnauwensingel in Rotterdam-Beverwaard in de auto zaten. M. zou de opdrachtgever zijn geweest.

Bronnen rond het onderzoek meldden eerder al dat Silfano M. jonge Rotterdammers ronselde om de liquidatie uit te voeren. Hij is destijds in het onderzoek aangehouden, maar moest wegens gebrek aan bewijs worden vrijgelaten. Daarna verdween hij van de radar totdat hij met oud en nieuw weer in het uitgaansleven opdook. 

Bekijk hieronder de beelden van het afscheid van rapper Feis:

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (22%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (13%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (64%)
4008 stemmen