Volledig scherm
DJ April Grey tijdens één van haar sessies. © Politie Rotterdam

Politie jaagt op man die vrouwelijke dj verminkte

De 29-jarige dj April Grey uit Rotterdam is de afgelopen maanden tot twee keer aangevallen door een man die haar gezicht probeerde te verminken. Al sinds oktober jaagt de politie op de dader maar het is nog niet gelukt hem te achterhalen. Daarom is vanavond in het programma Opsporing Verzocht aandacht gevraagd voor de bijzondere zaak.

De vrouw, alleenstaande moeder van een dochter, werkt sinds een half jaar als dj. Ze draait elke zaterdagnacht in club Nora aan de Coolsingel in Rotterdam. Nadat ze zondagochtend 4 september rond half vijf de discotheek had verlaten werd ze in de parkeergarage aan de Kruiskade aangevallen door een man. Hij haalde uit met een scherp voorwerp en dankzij haar vriendin die bij haar was en haar wegtrok, bleef het bij een kras in haar gezicht.

Anderhalve maand later, op de vroege ochtend van zondag 29 oktober, was de dj allen toen ze rond drie uur vanuit de club naar de zelfde parkeergarage liep. Terwijl ze langs de Decathlon liep werd ze vanuit het niets van achteren door een man aangevallen. Hij haalde met een mes uit naar haar gezicht en sloeg op de vlucht. Aan die aanval hield de dj een flinke wond over die in het ziekenhuis moest worden gehecht en vermoedelijk een blijvend litteken opleverde.

Pokdalig gezicht met veel littekens

Volledig scherm
De verminking die haar aan het gezicht werd toegebracht. © Politie Rotterdam

De politie gaat er van uit dat het beide keren om de zelfde man ging. De dader is donkergetint, 20 á 25 jaar oud en ongeveer 1.75 meter lang. Hij heeft een slank postuur en gemillimeterd zwart kroeshaar. Het meest opvallende aan zijn signalement is zijn pokdalige gezicht met veel littekens, waarschijnlijk van vroegere acné. Bij het tweede incident droeg hij een pet. De politie houdt er rekening mee dat hij het slachtoffer tijdens haar werk al in de gaten heeft gehouden en haar misschien volgt op social media.

Ook de auto van de dj heeft het in oktober moeten ontgelden. Het voertuig werd op 16 oktober in de parkeergarage aan de Karel Doormanstraat behoorlijk beschadigd. Er werd onder meer een ruit ingeslagen.

Het slachtoffer deed in Opsporing Verzocht geëmotioneerd haar verhaal. ,,Ik ben bang dat er iets gebeurt als ik met mijn kind over straat loopt. Ik doe niemand kwaad.’’ Ze verklaarde geen idee te hebben waarom iemand haar moet hebben.’’   

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam