Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding langs de A15

De politie loste zondagochtend twee waarschuwingsschoten langs de A15 bij Barendrecht om een vrachtwagenchauffeur (42) uit Valkenswaard, die vermoedelijk met valse kentekenplaten reed, aan te houden. Een 21-jarige passagier uit Eindhoven rende weg, maar kon even later alsnog worden opgepakt.

 1. De enorme personeelstekorten in de zorg: waar komen ze vandaan, en wat doen we eraan?
  PREMIUM
  VRAAG MAAR RAAK

  Rotterdam trekt miljoenen uit voor meer zorgperso­neel, maar waar komen die tekorten vandaan?

  Met name in de afgelopen coronaperiode stond het nijpende tekort aan zorgpersoneel volop in de schijnwerpers: op de ic’s is sprake van een flinke schaarste en in september eisten digitale demonstranten op het Malieveld zelfs structurele loonsverhoging. De tekorten zijn echter niet nieuw: er is, door het hele land, al jaren grote vraag naar meer zorgmedewerkers. Waarom is dat eigenlijk zo — en hoe lossen we dat op?
 2. Wethouder Kurvers over van het gas af: ‘We houden rekening met de tarieven’

  Wethouder Kurvers over van het gas af: ‘We houden rekening met de tarieven’

  Zijn bewoners duurder uit als ze van het gas af zijn? Het is voor Vestia een van de redenen om voorlopig niet mee te doen met het grote ‘van het gas af’-project aan de Rotterdamse Heindijk. Maar wethouder Bas Kurvers (stedelijke ontwikkeling, VVD) verzekert dat rekening wordt gehouden met de tarieven, als particuliere bewoners overschakelen van een cv-ketel naar stadsverwarming. ,,Met de warmteleveranciers voor individuele aansluitingen maken we goede afspraken over de tarieven voor stadsverwarming’’, laat Kurvers weten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam