Volledig scherm
In de bus was een massale vechtpartij. © MediaTV

Politie: mogelijk verband tussen steekpartijen tieners op Zuid

UpdateEen van de minderjarige slachtoffers van de massale vechtpartijen tussen tieners gisteravond in Rotterdam, wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij eerder die avond. Updates van de politie geven een beeld van rivaliserende bendes die elkaar de laatste tijd over en weer raken. Mogelijk is er een verband met de steekpartij eerder deze week, voor een middelbare school naast Zuidplein. 

Bij vechtpartijen in Rotterdam-Zuid raakten gisteravond twee jongens zwaargewond. De politie trof eerst op de Diepenhorst in Rotterdam-Zuid een zwaargewonde tiener aan, later meldde een tweede gewonde zich in het ziekenhuis. Die tweede wordt nu ook zelf gezien als verdachte. Beide kinderen liggen nog in het ziekenhuis. 

Volgens de politie was het ‘de hele avond onrustig’ met groepen jongeren van Zuid. ,,Charlois versus IJsselmonde. Er waren diverse vechtpartijen’’, vertelt een politiewoordvoerder.

Zo is er in een tram gevochten, maar was er volgens de woordvoerder ook een massale vechtpartij in een bus. Daar zijn nadien ook een bivakmuts, mes en hamer aangetroffen. Zes jongeren, allen tussen de 14 en 17 jaar, zijn aangehouden. Vier van hen zijn vandaag naar huis gestuurd en worden niet meer verdacht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie spreekt van ‘een onrustige avond’, maar eigenlijk gaat het al weken helemaal mis tussen tieners in Rotterdam-Zuid. Rivaliserende jeugdgroepen daagden elkaar eerder alleen online uit, maar zoeken nu ook de confrontatie op in de echte wereld. Eind september kon de politie dankzij een tip een bloedig treffen tussen jongeren voorkomen. Jeugdgroepen in Rotterdam waren toen ook al van plan elkaar met vlijmscherpe messen te lijf te gaan. De politie verrichtte destijds negen arrestaties. In totaal werden zeven messen gevonden.

Montessoriweg

De politie sluit niet uit dat de steekpartijen van gisteravond verband houden met de steekpartij van afgelopen dinsdag aan de Montessoriweg in Rotterdam-Zuid. Daar raakte een 14-jarige jongen zwaargewond na een steekpartij bij de ingang van het Monfort College. 

Twee jongens van 17 jaar werden aangehouden, maar zijn inmiddels weer op vrije voeten. Een woordvoerder van de politie laat weten dat deze jongens nog wel als verdachten in beeld zijn. Er wordt nog altijd gezocht naar een voortvluchtige derde verdachte.

Volledig scherm
Een in beslag genomen mes. © Politie

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam