Volledig scherm
Eerder werd het vissersbootje op sporen onderzocht. © Frank de Roo

Politie neemt in Orlando-onderzoek pontonbootje Ypenburger in beslag

In het onderzoek naar de raadselachtige dood van de Rotterdamse tiener Orlando Boldewijn (17) is door de politie een vissersbootje in beslag genomen. Eerder al werd het door forensisch rechercheurs op sporen onderzocht.

Volledig scherm
Orlando Boldewijn. © Foto Koch

,,Het bootje kan een stukje zijn van de puzzel waaruit duidelijk moet worden wat met Orlando is gebeurd,’’ meldt een woordvoerder. ,,Daarom nemen we het mee in het onderzoek.'' 

Het opvallende vaartuig is van een 27-jarige bewoner van de Haagse wijk Ypenburg. Daar werd op 26 februari het stoffelijke overschot van Orlando in de plas de Blauwe Loper gevonden. Op aanwijzingen van een anonieme tipgever werd die dag in de plas gericht gezocht naar het lichaam van Orlando. Het bootje van de Hagenaar lag de avond van de zoekactie achter de huizen aan het water, maar was de volgende dag, toen nog forensisch onderzoek werd gedaan in de directe omgeving, ineens te vinden aan de vissteiger van de plas. Mannen in witte pakken namen het door de visser zelf gebouwde bootje onder de loep.

De wijkbewoner bouwde het opvallende bootje jaren geleden samen met een vismaat. Het vaartuig is voorzien van accu’s die worden opgeladen door zonnepanelen op het platte dak. Omwonenden van de plas vertellen dat het pontonbootje door de eigenaar vaak wordt vastgelegd bij het eilandje in de plas. Precies op de plek waar twee ijzeren staven uit het water steken om het bootje aan vast te leggen werd drie weken geleden het stoffelijk overschot van Orlando uit het water gehaald.

Orlando verdween nadat hij een date had met een man uit de wijk Ypenburg. Die heeft verklaard de jongen ergens in de buurt te hebben opgepikt en weer te hebben afgezet. Orlando was een week vermist voordat de duikers zijn lichaam vonden. De man van de date is verhoord, maar de politie beschouwt hem niet als een verdachte.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam