Volledig scherm
Flitser op de A29. © Qphoto

Politie: Niets mis met flitser op A29

De bonnen die duizenden bestuurders in de bus krijgen, omdat ze net voor de Heinenoordtunnel richting Rotterdam te snel reden, zijn rechtsgeldig. Dat zegt een woordvoerder van de landelijke politie.

Quote

De kromming is dusdanig dat de weg er als recht gezien kan worden

Woordvoerder landelijke politie

Hij antwoordt daarmee op de kritiek die twee agenten en een verkeersadvocaat uitten. Zij stelden dat de flitsapparatuur op een plek staat, waar de snelweg een flauwe bocht maakt en dat zou niet mogen.

De politiewoordvoerder spreekt dat tegen. ,,De kromming mag niet meer zijn dan 37,5 centimeter over 50 meter'', aldus de woordvoerder. ,,Op die plek is dat veel minder. De kromming is dusdanig dat de weg er als recht gezien kan worden.'' Volgens hem heeft het geen zin de boete aan te vechten, zoals een van de agenten adviseerde.

18.000

Op de A29 gingen sinds 1 maart bij in totaal 27 controles al meer dan 18.000 bestuurders over de schreef. De politie controleerde aanvankelijk vooral bij de ingang van de oostelijke tunnelbuis en later bij de uitgang bij Barendrecht. De controles werden met een digitaal bord aangekondigd.

Volgens de politie werken de intensieve controles en is het percentage overtredingen intussen al flink gedaald. Dit moet de veiligheid op dit 'hoog risico'-weggedeelte verbeteren. Het is nog onduidelijk hoe lang de politie intensief blijft flitsen.