Volledig scherm
Toeschouwers op sportpark De Bongerd in Barendrecht, thuisbasis van BVV, afgelopen juli tijdens een oefenwedstrijd tegen Feyenoord. © ANP

Politie onderzoekt dood opa (83) na voetbalruzie

Een vechtpartij na een voetbalwedstrijd tussen B-junioren van de verenigingen BVV Barendrecht en TOGR uit Rotterdam heeft vorige week een dramatisch vervolg gekregen. Opa Bakker (83), de grootvader van een Barendrechtse jeugdspeler die bij zijn poging de boel te sussen twee keer ten val kwam, overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.

De dag nadat hij werd opgenomen, stierf zijn vrouw (82) aan vermoedelijk een hartaanval. Dat meldt het AD vandaag.

Neergeslagen
Het ongerechtigd meespelen van een junior van TOGR zou zaterdag 15 oktober de oorzaak zijn geweest van de ruzie, die pas na de bekerwedstrijd tussen spelers en toeschouwers was ontstaan. Opa Bakker probeerde de mensen tot bedaren te brengen en kwam daarbij tot twee keer toe ten val. Volgens getuigen zou hij zijn neergeslagen. De politie zegt dat dat niet vaststaat.

Onwel
Bakker werd 's avonds thuis onwel. Hij werd direct overgebracht naar het ziekenhuis, onderging daar een operatie en leek er bovenop te komen. Toch overleed hij afgelopen vrijdag.

Hartstilstand
De politie geeft aan dat opa Bakkers zoon aangifte heeft gedaan op de zondagochtend nadat zijn vader in het ziekenhuis was opgenomen. Later bleek dat diezelfde ochtend zijn moeder was overleden, waarschijnlijk aan een hartstilstand.

Lees het hele verhaal vandaag in het AD

In samenwerking met indebuurt Rotterdam