Volledig scherm
© ANP

Politie schiet na ruzie in bar in Rotterdam

UpdateBij de arrestatie van vier Rotterdammers (30, 35, 35 en 36 jaar) op de Witte de Withstraat in het Rotterdamse centrum heeft een agent vanmorgen rond zeven uur een waarschuwingsschot gelost. In de auto van het viertal vond een politiehond een doorgeladen vuurwapen. Ook lagen er voor enkele duizenden euro's aan contanten in de auto.

De politie kwam in actie, omdat de vier bij een ruzie in een bar op de Schilderstraat met een vuurwapen meerdere mensen hadden bedreigd. De gealarmeerde politie zag de mannen in een auto stappen. Omdat ze vuurwapengevaarlijk waren, werd de auto omzichtig benaderd. Omdat de mannen niet deden wat de politie wilde, schoot de politie in de lucht. Daarna gaven de verdachten zich over, waarna in de auto daadwerkelijk een wapen werd gevonden. De wagen werd weggesleept.

Kort voor middernacht lostte de Rotterdamse politie ook al een waarschuwingsschot. Een automobilist gaf op de Zuiderparkweg in Rotterdam-Zuid gas om aan een controle te ontkomen, maar vloog uit de bocht. Hierna vluchtte hij te voet verder, tot ook hij zich overgaf na het schot van de agent. In de auto bleken zakken hennep te liggen.