Volledig scherm
Korpschef Frank Paauw van de politie Rotterdam-Rijnmond bij het Beatrixpark in Schiedam. © ANP

Politie schiet verdachte van beroving dood in Schiedam

Een verdachte van een beroving is gisteravond door de politie doodgeschoten in het Prinses Beatrixpark in Schiedam.

Volledig scherm
Het Prinses Beatrixpark in Schiedam.
Volledig scherm
© ANP

Zeldzaam


De politie raakt niet vaak verdachten met een dodelijk schot. In de regio Rijnmond kwam dit voor het laatst voor toen Mike Stok in 2013 omkwam. In maart van dit jaar overleden twee mannen door schoten van de politie. In het Noord-Hollandse dorp De Kwakel werd een man doodgeschoten nadat hij met een mes afkwam op agenten. Een man uit Oss overleed aan zijn verwondingen nadat hij in Eindhoven door politiekogels was geraakt omdat hij zich hevig verzette bij zijn aanhouding.

De politie kreeg rond 20.00 uur een melding binnen van een man die was beroofd door een man op een scooter. Het slachtoffer zou daarbij zijn beschoten. 

Drie agenten die op de melding afgingen zagen de vermoedelijke dader in het Prinses Beatrixpark lopen. De man werd ter hoogte van de kinderboerderij op een groenstrook tussen een doodlopend pad en een vijver neergeschoten toen de politie hem wilde aanhouden. De verdachte, wiens identiteit nog niet bekend is, werd in een ambulance gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. 

Onduidelijk
,,Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk,'' verklaarde een politiewoordvoerder gisteravond laat. Ook over de identiteit van het slachtoffer viel nog niets te melden. De Rijksrecherche startte gisteravond in de stromende regen meteen een onderzoek. ,,Maar het was er erg nat, modderig en donker; het onderzoek wordt vandaag voortgezet.''

Volledig scherm
Stukken afzetlint aan het hek van de kinderboerderij, een latex handschoen en de verpakking van elektroden om het slachtoffer met een defibrillator te reanimeren, waren vanochtend de stille getuigen van het dodelijke schietincident.


Een team met politiehonden ging in de omgeving nog wel op zoek naar het vuurwapen dat door de neergeschoten man zou zijn gebruikt. Doordat de bewegwijzering in het Beatrixpark onduidelijk is, konden rechercheurs van de forensische opsporing de plaats van het schietincident niet direct vinden. Politiechef Frank Paauw kwam naar het park om zich daar persoonlijk op de hoogte te laten stellen. 

Onderzoek
Het onderzoek duurde tot vroeg in de ochtend. Daar waren stukken afzetlint op het hek van de kinderboerderij, een latex handschoen en de verpakking  van elektroden voor een defibrileerapparaat de stille getuigen van het schietincident. 

Al jaren wordt geprobeerd het Beatrixpark veiliger te maken en nog niet zo lang geleden zijn er op enkele plekken beveiligingscamera's neergezet. Desondanks is de parkeerplaats bij de sportvereniging Excelsior'20 en PPSC een bron van overlast. Er worden regelmatig dugs gedeald, zelfs op momenten dat de jeugd na de training naar huis gaat.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (21%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (79%)
9209 stemmen