Volledig scherm
Politieagenten in de Fazantstraat in de Rotterdamse wijk Charlois waar de schietpartij plaatsvond © ANP

'Politie schoot zeker acht keer op Rotterdammer'

Volgens een getuige van de schietpartij in de Rotterdamse wijk Charlois heeft de politie zeker acht keer geschoten. Een 29-jarige Rotterdammer overleed na de schietpartij.

Volledig scherm
© anp

'De kogels zijn echt veel verderop terechtgekomen, ook in tuinhuisjes', vertelt de vrouw aan RTV Rijnmond. 'Buren hebben daar foto's van gemaakt. Dit kan gewoon niet, dit is veel te ver gegaan.'

De politie bevestigt dat de Rotterdammer is getroffen door een politiekogel. Het is volgens een politiewoordvoerder niet duidelijk of de kogel hem fataal is geworden of dat hij nog andere verwondingen had. Politieagenten waren de enigen die schoten hebben gelost

Loslopende honden
De man kreeg volgens de buurtbewoners zondagavond ruzie met medewerkers van Stadstoezicht over zijn loslopende honden. De man zou daarbij een vrouwelijke stadswacht agressief hebben bejegend.

Stadstoezicht schakelde vervolgens de hulp in van de politie. Agenten zagen de man in de Fazantstraat. Hij had volgens de politie een slag- en steekwapen bij zich. Hierop schoot een agent in burger de man neer. Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen nog ter plaatse, maar konden het slachtoffer niet meer helpen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (41%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (39%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (20%)
5480 stemmen