Politie tast nog in duister na schietpartij Achterharingvliet

video/updateDe politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vijf mannen aangehouden die in een auto zaten op de Achterharingvliet in het centrum van Rotterdam. De politie dacht dat de mannen betrokken waren bij een schietpartij.

Vanwege de mogelijke aanwezigheid van vuurwapens paste de politie de Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten toe om de auto staande te houden.

Maar na onderzoek bleek dat ze tovallig op die plek van het incident aanwezig waren. De mannen zijn als getuige gehoord en daarna weer naar huis gestuurd.

De schietpartij vond rond 4 uur ‘s ochtends plaats in de directe omgeving van de Haringvliet en Spanjaardsbrug. Wat zich daar precies heeft afgespeeld, is nog steeds onduidelijk. Wel staat volgens de poliitie vast dat er daadwerkelijk is geschoten, want de politie heeft in de omgeving hulzen veiliggesteld en kogelinslagen gevonden. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

De politie is nu op zoek naar getuigen. Mensen die rond dat tijdstip of daarvoor op de bewuste locatie getuige zijn geweest van het schietincident of andere informatie hebben die helpt in het onderzoek, wordt gevraagd contact met de politie te leggen.

Eerder meldde de politie op zoek te zijn naar een andere auto die betrokken zou zijn geweest bij de schietpartij. Het zou gaan om een auto met vermoedelijk een Frans kenteken. Die auto is niet gevonden.  

Volledig scherm
Er werd vanuit een van de auto's op de ander geschoten. © MediaTV

In samenwerking met indebuurt Rotterdam