Volledig scherm
© ANP

Politie toont foto's van zes Turkse relschoppers

De politie heeft de foto's van zes verdachten van de rellen bij het Turks consulaat in Rotterdam openbaar gemaakt. Het zestal wordt verdacht van openlijke geweldpleging bij de uit de hand gelopen demonstratie eerder deze maand.

Team Parate Eenheid on Twitter

De eerste foto's van de relschoppers nabij het Turks consulaat. Wie zijn het? Anoniem melden kan ook 0800-7000 ^MM https://t.co/4sr1D7DEqI

Omdat de verdachten niet herkend zijn door agenten en zij zich niet vrijwillig hebben gemeld, zijn hun foto's gepubliceerd op de website van de politie.

Het onderzoeksteam 'Westblaak' - vernoemd naar de locatie van de rellen - verzoekt iedereen die iemand denkt te herkennen, dit te melden, desnoods via Meld Misdaad Anoniem.

Het kan zijn dat er later meer foto's online verschijnen. De rechercheurs zijn nog steeds op zoek naar beeldmateriaal van de ongeregeldheden.

Demonstranten gooiden in de nacht van 11 op 12 maart met stoeptegels naar agenten. Ook werden ruiten ingegooid en bloembakken, prullenbakken en auto's vernield. De politie zag zich genoodzaakt een waterwerper, paarden en honden in te zetten. Twee agenten raakten gewond.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam