Volledig scherm
De bus viel op omdat hij veel te zwaar beladen was. © Politie Rotterdam

Politie treft ‘mikado’ aan lachgas aan in bus: ‘600 kilo is grootste vondst ooit’

Bij een controle heeft de politie een ‘mikado’ aan lachgasflessen gevonden in een bus op de Capelseweg in Rotterdam. Een 28-jarige Schiedammer vervoerde 267 cilinders, goed voor 600 kilo van het gas. De politie trof nooit eerder zo’n grote hoeveelheid aan. 

De bus viel op omdat hij veel te zwaar beladen was. Toen agenten de achterklep openden, rolden de cilinders de laadruimte uit. Daarbij gingen de afsluiters van een aantal flessen open.

Het vervoer van meer dan 2 kilo lachgas is alleen toegestaan onder strikte voorwaarden. Deze bestuurder maakte het met 600 kilo en het niet voldoen aan de voorwaarden dus wel erg bont. Hij was niet in het bezit van ladingsdocumenten. Ook ontbraken volgens de politie de verplichte oranje borden, veiligheidsmiddelen en - instructies. 

Tegen de Schiedammer is een proces-verbaal opgemaakt voor overbelading van de bus en het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. Hij kan volgens de politie een flinke boete verwachten. Agenten doen verder onderzoek naar de afkomst van het gas. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (21%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (79%)
9054 stemmen