Volledig scherm
De inval in de Vierambachtstraat. Daar lagen allerlei materialen die gebruikt worden bij het verpakken van drugs. © MediaTV

Politie vindt 1,1 miljoen euro in een reiskoffer en plastic zak

De politie heeft vanmiddag in een woning aan de Eric Kropstraat op de Kop van Zuid een reiskoffer en een plastic tas gevonden waarin 1,1 miljoen euro zat. Ook zijn tientallen kilo’s versnijdingsmiddelen, persen en sealers gevonden. Een 38-jarige Rotterdammer is aangehouden.

De politie doorzocht woningen en smartshops. In de smartshops aan de Vierambachtstraat lagen allerlei materialen die gebruikt worden bij het verpakken van drugs. Ook een woning aan de Gijsinglaan werd gebruikt als ‘versnijdingspand’. Hier werden tientallen kilo’s versnijdingsmiddelen gevonden. Rechercheurs deden al maanden onderzoek naar witwaspraktijken. Daarbij kwam de 38-jarige verdachte in beeld. 

Volledig scherm
Het geld dat de politie heeft gevonden. © Politie Rotterdam

De winkels werden gebruikt als dekmantel van criminele handelingen. Handel in drugs en versnijdingsmiddelen gaat meer dan eens gepaard met het gebruik van vuurwapens, volgens de politie. ,,Het merendeel van de schietpartijen is drugsgerelateerd. Dat wil je niet in een winkelstraat of erger, in je woonwijk. Daarom zijn we zo blij dat we met dit onderzoek die criminaliteit een belangrijke slag hebben toegebracht.’’

Twee auto’s die bij de verdachte in gebruik waren, zijn ook doorzocht. Een van die auto’s lag vol met versnijdingsmiddelen. Het geld en alle overige middelen en versnijdingsmateriaal zijn in beslag genomen. De verdachte wordt morgen voorgeleid.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam