Volledig scherm
Het geld lag achter een plint onder het keukenblok. © Politie

Politie vindt zes ton onder keukenblok in woning Rotterdam-Zuid

Bij een onderzoek naar spookbewoning in Rotterdam-Zuid, vonden agenten zes ton aan contant geld onder een keukenblok in een woning aan het Zuiderterras. Een 36-jarige man en een 33-jarige vrouw zijn aangehouden voor witwassen. 

In het huis stond officieel niemand ingeschreven. Toch vermoedde de politie dat er iets niet pluis was omdat regelmatig mensen de woning bezochten. 

Toen agenten een kijkje namen vonden ze de contanten in dikke bundels achter een plint onder het keukenblok. Ook in een televisiekastje lagen stapels geld. In de keuken vonden agenten verschillende spullen die worden gebruikt bij het verpakken van verdovende middelen. Ook zijn cryptotelefoons in beslag genomen. Deze telefoons worden gebruikt door criminelen om met elkaar te communiceren zonder dat de politie meeluistert.

De contanten lagen in dikke bundels verstopt. In een tweede woning aan de Strevelsweg vond de politie twee vuurwapens en 22 kilo harddrugs. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Architect overstag: na knallende ruzie wordt het topje van de Zalmhaventoren tóch aangepast

    Architect overstag: na knallende ruzie wordt het topje van de Zalmhaven­to­ren tóch aangepast

    Het topje van de in aanbouw zijnde Zalmhaventoren in Rotterdam krijgt toch een ander aanzien. Na een knallend conflict met de Welstandscommissie gaan de ontwikkelaar en de architect alsnog het nieuwe ontwerp aanpassen. ,, We nemen de kritiek ter harte’’, zegt Edwin van Leeuwen namens de ontwikkelaars. ,,Hoe het eruit komt te zien weten we nog niet. We kijken naar alles; materiaal, kleur en vorm.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (89%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
3953 stemmen