Volledig scherm
De vluchtelingen kwamen allen uit India. © Politie

Politie vindt zwangere vrouw en vijf kinderen ingeklemd tussen autobanden in vrachtwagen

Verstopt in een piepkleine, bloedhete ruimte tussen de autobanden, troffen de politie en Koninklijke Marechaussee (KMar) zondagmiddag achttien vluchtelingen aan in een kleine vrachtwagen. Onder hen waren vijf kinderen. Ondanks de erbarmelijke omstandigheden waarin ze zich bevonden, verkeerden zij allen in goede gezondheid.

Zondagochtend ontving de KMar een tip over mogelijke vreemdelingen in een vrachtwagen die onderweg was vanuit Hoek van Holland naar Engeland. Tussen de lading vonden agenten zeven mannen, zes vrouwen en vijf kinderen in de leeftijd van 5 tot 14 jaar, allen afkomstig uit India. Een van de vrouwen was zwanger. De groep is overgedragen aan de Afdeling Vreemdelingen, Identificatie en Mensenhandel (AVIM). De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden.

Toename

Het aantal inklimmers dat wordt aangetroffen door de politie en de KMar in het Rotterdamse havengebied blijft stijgen. Begin juni werd een uitgebreide controle gehouden.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.  

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (24%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (76%)
6193 stemmen