Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Dreamstime

Politie waarschuwt luide motorrijder

De politie in het Rotterdamse centrum waarschuwt motorrijders, die veel lawaai maken doordat de geluidsdemper uit de uitlaat is gehaald. ,,We krijgen veel klachten. De komende tijd gaan we hier streng op controleren’’, is de waarschuwing aan het begin van het motorseizoen.

Afgelopen jaren werden met regelmaat motorrijders op de bon geslingerd voor geluidsoverlast, omdat ze de zogenoemde decibel-killer hadden verwijderd in de uitlaat. Zonder deze demper maakt de motor meer lawaai dan is toegestaan. Kosten: 370 euro per bekeuring.

Vrijdag aan het begin van het paasweekeinde werden al de eerste overlastgevende motorrijders bekeurd, zo stelt de Rotterdamse politie op berichtensite Twitter. 'Er zullen meer controles volgen nu het motorseizoen weer is geopend.’ 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmerrie die tot op de dag van vandaag duurt’
    UPDATE

    ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmer­rie die tot op de dag van vandaag duurt’

    Bij de Haagse rechtbank heeft vanochtend de zaak gediend van de 29-jarige Roy B. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Rotterdamse scholier Orlando Boldewijn in 2018. De moeder van Orlando woonde de regiezitting bij. ,,Voor de familie en vrienden van Orlando Boldewijn begon op maandag 19 februari 2018 een nachtmerrie die voortduurt tot op de dag van vandaag’’, zei de officier van justitie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam