Volledig scherm
© ANP

Politie zoekt getuigen van brutale straatroof Vlaardingen

Een 57-jarige vrouw is gisteravond op brute wijze overvallen toen ze op de Watersportweg in Vlaardingen fietste. De vrouw werd, samen met haar man, aangevallen door een man die in de berm stond. 

Net voorbij de afslag naar het Klauterwoud werd de vrouw door de man in de berm tegen de grond gewerkt. De dader gaf de vrouw een klap en probeerde haar tas uit haar handen te rukken. De man van het slachtoffer schoot zijn vrouw te hulp, maar moest ook behoorlijk wat schoppen incasseren. 

Doordat het tweetal zich zo verzette, ging de man er uiteindelijk zonder buit vandoor. De slachtoffers hebben er kneuzingen en blauwe plekken aan over gehouden. Ook de fietsen raakten beschadigd.

De politie hoopt getuigen te vinden van de aanval. De dader was een blanke man van ongeveer 1.70 meter lang. Hij had kort donker haar, droeg donkere kleding en een blauw jack. Hij ging er vandoor op een brommertje: een Tomos of Puch. De man droeg geen helm en het achterlicht van zijn brommer werkte niet. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam