Politie zoekt zwaargewonde man na explosie en brand in snackbar Schiedam

videoDe politie is op zoek naar een man die zwaar gewond raakte bij de explosie van een snackbar in Schiedam vannacht. King’s Grill en Snacks aan de Parkweg ging direct volledig in vlammen op. Bewoners werden met ladders uit hun huizen gehaald door de brandweer.

Volledig scherm
Agenten onderzoeken de broek. © AD

Volgens getuigen liep daar na de explosie iemand met brandende voeten weg. Ook is een verbrande broek gevonden. De man is volgens de politie zwaar gewond geraakt: ,,Het is voor hem van levensbelang dat hij direct hulp zoekt bij een ziekenhuis’’, aldus de politie. 

De politie kan nog geen oorzaak uitsluiten: vlam in de pan, een sputterende stoppenkast of een gerichte actie met een explosief. De klap was zo hard dat het glas aan de overkant van de straat ligt en waar ooit de voorgevel zat, ligt nu een verlaten scooterhelm. De terrasstoelen liggen overhoop, er komt dikke grijze rook achter de vriezer voor ijsjes vandaan. Aan meerdere kanten van het vrijstaande gebouwtje van de snackbar is de boel ontzet.

Tientallen omwonenden moesten hun huis tijdelijk verlaten. Zij zijn door de brandweer uit huis getild omdat het trappenhuis ontoegankelijk was door alle rook uit de snackbar. Vijftig van hen werden opgevangen in het wijkcentrum. Vanochtend rond 5.30 uur was de brand geblust, was er geen rookontwikkeling meer en konden alle bewoners weer hun woning in.

Habib (30) en Iljas (29) zijn alvast de helden van de nacht. Iljas reed naar eigen zeggen langs toen hij plots de brand naast de flat, waarin Habibs zus woont, zag. Hij belde zijn maat, die er direct aankwam. De bewoners stonden toen al op hun balkons, kuchend door de rook in huis. De jongemannen klommen omhoog en tilden samen meer dan tien kinderen naar beneden, nog voordat de brandweer hen hielp. ,,Ze zijn echt geschrokken van de klap en alle rook. Mijn neefje heeft ook astma”, zegt Habib.

Volledig scherm
Tientallen omwonenden moesten hun huis tijdelijk verlaten. © MediaTV
Volledig scherm
De snackbar is in vlammen op gegaan. © MediaTV
Volledig scherm
De snackbar ging volledig in vlammen op na de explosie vannacht. © AD

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

  • Binnenrotte (41%)
  • Schouwburgplein (20%)
  • Willemsplein (5%)
  • Parkkade (6%)
  • Stationsplein (5%)
  • Kralingse Bos (23%)
3624 stemmen