Volledig scherm
Ter illustratie. © anp

Politieagent vervolgd na slaan Feyenoord-supporter

Een leidinggevende van de Rotterdamse politie wordt vervolgd voor het slaan van één Feyenoord-supporter na de wedstrijd Feyenoord-Kuban Krasnodar op 29 augustus 2013. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van (poging zware) mishandeling. Het slachtoffer kreeg van achteren een klap op de zijkant van zijn hoofd, toen de politieman met zijn groepje collega's net was uitgestapt uit een busje.

Het groepje agenten deelde nog meer klappen uit met de wapenstok. Onder meer een vader, een vriend van het andere slachtoffer werd geraakt. Hij wilde naar zijn zoon, die in het gedrang dreigde te komen tussen een paar politiepaarden. De vader werd hardhandig verwijderd.

Misverstand
De officier van justitie stelt dat hierbij waarschijnlijk sprake was van een misverstand. Ook agenten die een man sloegen die in de buurt kwam van een afzetting, worden niet vervolgd. Behalve de leidinggevende hoeft dus niemand voor de rechter te verschijnen.

Naar één agent wordt nog een disciplinair onderzoek gestart. Ook heeft de politieleiding, aldus het OM, toegezegd dat van de twee aangevers waarvan de zaken niet worden vervolgd, wel bekeken zal worden of de schade kan worden vergoed.

Het OM stelt dat het lang duurde voordat er een besluit viel over het al dan niet vervolgen van de betrokkenen omdat er veel getuigen en deskundigen zijn gehoord.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Rotterdam