Bijna geruisloos is Fred Westerbeke vandaag begonnen als de nieuwe baas van de Rotterdamse politie.
Volledig scherm
PREMIUM
Bijna geruisloos is Fred Westerbeke vandaag begonnen als de nieuwe baas van de Rotterdamse politie. © © Hannah Anthonysz 2020

Politiechef Fred Westerbeke begint vandaag zonder toeters en bellen aan zijn nieuwe klus

Bijna geruisloos is Fred Westerbeke vandaag begonnen als de nieuwe baas van de Rotterdamse politie. Geen officiële installatie met gasten en toespraken, maar een ferme handdruk van toekomstig korpschef Henk van Essen in diens kamer in  het hoofdbureau van Den Haag. Het zal Westerbeke weinig deren, want de Rotterdammer (57) is niet zo van de toeters en bellen. 

Westerbekes voorlaatste grote klus zit er al even op. Als hoofdofficier bij het Landelijk Parket leidde hij de voorbije jaren het Joint Investigation Team (JIT) dat onderzoek deed naar de ramp met de MH17; het vliegtuig dat werd neergehaald door een BUK-raket afkomstig uit Rusland. De toga is ingeruild voor het politie-uniform. ,,Het voelt vertrouwd en zit als gegoten, ook al is het nieuw’’, heeft Westerbeke volgens intimi gezegd.

  1. Vroesenpark, Roel Langerakpark en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

    Vroesen­park, Roel Langerak­park en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

    Het Vroesenpark, Roel Langerakpark en het Dakpark in Rotterdam gaan vanaf vandaag 's avond en 's nachts dicht vanwege de drukte en ongeregeldheden van zaterdagavond. Tussen 21.00 tot 07.00 uur mag niemand in deze parken komen. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten in zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de woordvoerder van Aboutaleb gaat de politie controleren of de toegangsverboden niet worden overtreden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam