Het Wijnhaveneiland in Rotterdam. Links steekt The Red Apple boven de rest van de hoogbouw uit, langs de Nieuwe Maas zijn de bouwkranen van de Terraced Tower zichtbaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Wijnhaveneiland in Rotterdam. Links steekt The Red Apple boven de rest van de hoogbouw uit, langs de Nieuwe Maas zijn de bouwkranen van de Terraced Tower zichtbaar. © Ossip van Duivenbode

Politiek geschokt door afkoopsommen op het Wijnhaveneiland: ‘Dit is onvoorstelbaar’

Van links tot rechts is in de Rotterdamse politiek met ontsteltenis gereageerd op de wijze waarop bezwaarmakers op het Wijnhaveneiland zich laten afkopen door projectontwikkelaars. Partijen vragen opheldering en willen dat de wethouder stappen neemt om deze praktijken tegen te gaan.

  1. Chirurgen Erasmus MC: medische revolutie door longkankeroperatie met VR-bril

    Chirurgen Erasmus MC: medische revolutie door longkanker­ope­ra­tie met VR-bril

    Chirurgen van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam spreken van een revolutie nu ze gebruik kunnen maken van een virtualrealitybril bij longkankeroperaties. In een video van de NOS vertelt hart- en longchirurg Lex Maat over de nieuwe techniek die zeer succesvol blijkt te zijn. Met behulp van de bril kunnen ze volgens hem veel gerichter opereren en blijft gezond longweefsel zo veel mogelijk gespaard.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam