Volledig scherm
PREMIUM
Interieur van het geplande Feyenoordstadion © OMA

Politiek niet verbaasd over uitstel van stadion: liever goed dan te snel

Rotterdamse politici reageren niet verbaasd op het uitstel van de bouw van het nieuwe Feyenoordstadion. Vandaag werd bekend dat de opening pas in juni 2024 zal plaatsvinden, een jaar later dan gepland. ,,Dat zagen we al van mijlenver afstand aankomen’’, aldus VVD-raadslid Jan-Willem Verheij.

Quote

Ik ging al een poosje uit van een oplevering in 2024

Jan-Willem Verheij

Al in november vorig jaar werd de vrees geuit dat Feyenoord de planning - mét een eerste paal in de zomer van 2020 - niet meer zou gaan halen. Het besluit om door te gaan met het ambitieuze project bleef maar uit, en kwam uiteindelijk net voor de kerst. Tegelijkertijd bleek dat de verhuizing van bedrijven op het bouwterrein aan de Korte Stadionweg meer tijd in beslag zou nemen, en er nog een hele trits procedures moest worden afgewerkt.

Eén jaartje extra dus - Verheij kan er mee leven. ,,Liever goed dan te snel’’, reageert hij op de vertraging van de stadionplannen. ,,Ik ging eerlijk gezegd al een heel poosje uit van 2024. Dit heb je tenslotte wel eens met een bouwproject. Een ingewikkeld proces, met de oplevering als meest cruciale factor. Laten we van de nood en deugd maken en het in één keer goed doen.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam