Politiemacht rijdt leerlingen klem bij schoolopdracht: scholier (16) met nep-vuurwapen gearresteerd

VIDEOEen 16-jarige havo-leerling van het Melanchthon Schiebroek is vanochtend aangehouden omdat hij een nepvuurwapen bij zich had. Volgens de politie was het wapen ‘niet van echt te onderscheiden’. De jongen was met vier mede-leerlingen op pad om een video te maken voor een schoolopdracht. Een voorbijganger alarmeerde de politie over het nepvuurwapen. 

De opdracht voor het vak Culturele en Kunstzinnige vorming was een filmpje te maken over het thema ‘onmogelijke liefde’.  De leerlingen zaten in een auto en één hield een voorwerp uit het raam. Een voorbijganger zag het nepvuurwapen en alarmeerde direct de politie die vervolgens uitrukte en de auto klem reed bij een speelpleintje nabij de school aan de Van Bijnkershoekweg. De vijf leerlingen werden tegen een muur gezet en gefouilleerd. De leerling van wie het nepvuurwapen was, moest mee naar het bureau. 

Nico van den Eijkel, algemeen directeur Melanchton Rotterdam, benadrukt dat de school het bezit van nepwapens ten zeerste verbiedt.  ,,De gefouilleerde leerlingen zijn uiteraard hevig geschrokken. Ze zijn opgevangen door docenten van de school. We hebben de ouders van alle leerlingen inmiddels per mail op de hoogte gebracht van het voorval.’’

Volledig scherm
Dit was het nepwapen dat de scholieren gebruikten bij het opnemen van het filmpje. © Politie

Stevig gesprek 

Volgens Van den Eijkel stelden de vier leerlingen dat ‘een oranje voorwerp’ uit het autoraam werd gehouden dat ‘verre van een wapen was’.  Maar de politie dacht daar anders over. ,,Een leerling had een wapen bij zich dat niet van echt te onderscheiden was. Wij zijn blij dat er mensen zijn die het melden wanneer ze nepwapens tegenkomen’’, aldus een woordvoerder. 

De consequenties voor de gearresteerde scholier zijn nog onduidelijk. Hij wordt op het bureau ondervraagd en kan daarna  een stevig gesprek op school verwachten. ,,We gaan ook in gesprek met zijn ouders’’, aldus Van den Eijkel. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

Volledig scherm
Agenten rukten massaal uit voor de melding. © Still

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (89%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
3072 stemmen