Volledig scherm
© AS Media

Politieonderzoek na aanhouding 29-jarige man met mes in stadhuis Rotterdam

UpdateDe politie heeft vanmiddag een 29-jarige man uit Rotterdam  aangehouden, nadat hij met een mes zwaaide in het stadhuis van Rotterdam. Een beveiliger sloeg alarm, waarna de messenzwaaier werd overmeesterd. De man werd bij zijn aanhouding getaserd en door een politiehond gebeten. 

Het incident gebeurde rond 15.45 uur bij de hoofdingang van het stadhuis aan de Coolsingel.  Hij weigerde zijn mes te laten vallen. Daarop werd hij getaserd. De man is vervolgens overgebracht naar het politiebureau , waar hij werd verhoord. Wat zijn motief is, is op dit moment nog onduidelijk. 

Volgens getuigen riep de man om hulp, waarna hij de trap van het stadhuis opliep. Daar werd hij teruggedrongen door bewakers. Het zou om een verwarde man gaan die al vaker gezien was op het stadhuis. Op dit moment wordt de verdachte in het ziekenhuis behandeld voor de hondenbeet tijdens zijn arrestatie.

Agenten spraken met getuigen en bekeken camerabeelden. Op die manier wil de politie naar eigen zeggen een breder beeld krijgen van de man. 

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is vorige week met de dood bedreigd, zei hij eerder deze week. Het is nog onduidelijk of de burgemeester tijdens het incident vanmiddag aanwezig was op het stadhuis. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (63%)
5847 stemmen