Volledig scherm
Een agent heeft bij een aanhouding op de Kruiskade in Rotterdam-Centrum zijn arm gebroken. © MediaTV

Politievakbond ACP: wie aan agenten zit, mag er niet vanaf komen met een taakstraf

Voor politievakbond ACP is de maat vol, na twee recente geweldsincidenten tegen agenten in Rotterdam. Zaterdagmiddag brak een agent zijn arm bijeen arrestatie op de Kruiskade. Vrijdagmiddag werd een agent knock-out geslagen door een bruiloftsgast. ,,Er moet veel harder worden opgetreden tegen dit geweld”, aldus de bond.

Ook onder agenten is de verontwaardiging groot. Volgens de politievakbond  tonen veel agenten op besloten Facebookgroepen hun woede. “Er zit veel boosheid bij de agenten want ze doen gewoon hun werk”, zegt Erwin Koenen, vicevoorzitter van de ACP. “Dit geweld is zo zinloos en is volstrekt onacceptabel. Van hulpverleners blijf je af. Er moet veel harder worden opgetreden tegen dit geweld. We hebben al vaker opgeroepen om hiervoor geen taakstraffen op te leggen, want dat wordt vaak als stoer gezien. Mensen die aan hulpverleners zitten moeten een vrijheidsstraf krijgen. Dat moet nu toch echt een keer wettelijk worden vastgelegd.”

Volgens Koenen hebben agenten dagelijks met geweld in hun werk te maken. “Maar zoals nu in Rotterdam is gebeurd, is wel heel heftig. We hopen vooral dat omstanders mensen op dit soort gedrag gaan aanspreken. We kunnen alle hulp gebruiken om hier een einde aan te maken.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam