Volledig scherm
Danilo Emanuele van Pasta Bar Sicily in de Markthal in Rotterdam. © Frank de Roo

Poll AD: Markthal moet weer
een echte versmarkt worden

De Markthal in Rotterdam moet weer een versmarkt worden. Dat vindt een ruime meerderheid van de stemmers op een Markthal-poll op AD.nl. 58 Procent is vóór een versmarkt waar je je boodschappen kunt doen, terwijl 42 procent liever een horecahal met restaurants en cafés ziet. Bijna 1600 mensen gaven hun mening.

De ondernemers in de Rotterdamse koopkathedraal zijn vóór terugkeer van het oorspronkelijke concept met voldoende versaanbod in de hal, maar schreven deze week in een brief aan de gemeenteraad alleen maar tegenwerking te zien. ,,We voelen ons in de steek gelaten door de gemeente’’, schrijven zij. Zo meteen is er een debat over de Markthal in het stadhuis aan de Coolsingel.

Woordvoerder Mark Kolster van de kraamhouders in de Markthal voelt zich gesteund door de uitslag van de poll. ,,Dit ligt ook in de lijn met alle onderzoeken die zijn gedaan’’, zegt hij. ,,Vers in de Markthal is steeds meer nodig, want er komen ook steeds meer mensen in het centrum van de stad te wonen, en die hebben nu alleen supermarkt Albert Heijn. Terwijl er dus voldoende potentie is in de Markthal om dat vers veel verder uit te breiden.’’

Volledig scherm
© AD

In samenwerking met indebuurt Rotterdam