Volledig scherm
Tijdens de aflevering van Pauw vertelde Maurice de Hond over zijn nieuwste peiling. © BNNVARA

Poll: Leefbaar blijft grootste in Rotterdam

Ook in de laatste peiling van Maurice de Hond – deze keer uitgevoerd in opdracht van tv-programma Pauw – blijft Leefbaar Rotterdam de grootste partij. 

Net als bij de peiling in februari verliest Leefbaar vier zetels, maar weet de partij met 9 zetels stevig de koppositie te behouden. De PVV, niet aanwezig bij het debat, blijft steken op drie zetels.

Opvallend is dat de SP als tweede partij uit de bus komt met zes zetels. Daarna, ieder met vijf zetels, volgen GroenLinks en PvdA.

Ten opzichte van de februari-poll verliest D66 één zetel: volgens deze peiling zouden ze op vier zetels terecht komen. Nu heeft D66 nog zes zetels in de raad.

De peiling werd vanavond bekend gemaakt tijdens een Pauw Special over de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen, uitgezonden vanuit de Maassilo.

Volledig scherm
Volgens de peiling van Maurice de Hond zou Leefbaar Rotterdam, als er nu verkiezingen zouden zijn, de grootste partij blijven in Rotterdam. De SP zou de tweede partij worden. © Maurice de Hond

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je dan nu hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (23%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (77%)
7315 stemmen