Volledig scherm
Foodtrucks verkopen behalve lekker eten ook nostalgie. Rotterdamse eigenaren van de rollende keukens vrezen dat ze na de invoering van de milieuzone niet meer uit de voeten kunnen. © Sanne Donders

Populaire foodtrucks mogen stad straks niet meer in

De Rotterdamse eigenaren van de even karaktervolle als nostalgische foodtrucks maken zich grote zorgen. Met hun oude dieseltjes mogen ze binnenkort de stad niet meer in.

Quote

Een ontheffing kan, maar we willen niet dat oude diesels dagelijks door de stad rijden

Woordvoerder wethouder Pex Langenberg

De ondernemers stellen dat door de komst van de milieuzone hen de nek wordt omgedraaid. ,,Binnenkort kan ik in Rotterdam niet meer naar de plekken rijden waar ik mijn brood moet verdienen,'' treurt Jacqueline Peters, die vorig jaar 30.000 euro investeerde in haar truck. Toen wist ze echter nog niet dat Diesels die ouder zijn dan 15 jaar op de Rotterdamse noordoever straks niet langer binnen de ring mogen rijden.

Enthousiast
Zowel de politiek als het publiek is laaiend enthousiast over de foodtrucks. Afgelopen weekeind trok het gratis festival Trek maar liefst 30.000 bezoekers naar de rollende keukens in het Vroesenpark.

,,Een ontheffing kan, maar we willen niet dat oude diesels dagelijks door de stad rijden,'' zegt de woordvoerder van wethouder Langenberg (D66). ,,Dat is slecht voor de luchtkwaliteit. Voor oude diesels bestaat een opkoopregeling. Dat kan ondernemers helpen bij het kopen van een nieuw voertuig.''

In samenwerking met indebuurt Rotterdam