Volledig scherm
Pakketjes van PostNL hebben altijd een track & trace-code © PostNL

PostNL: ‘Check je track & trace om zeker te weten dat wij aan de deur staan’

Het is verstandig om altijd de track & trace informatie te controleren als je een pakketje ontvangt, zegt PostNL. ,,Dat is de beste manier om zeker te weten dat je met een echte pakketbezorger te maken hebt.”

Het komt geregeld voor dat overvallers zich verkleden als pakketbezorgers, om zo het vertrouwen te winnen van de mensen bij wie ze aanbellen. Zaterdagavond werd een man in Hoogvliet zwaar toegetakeld door twee als pakketbezorgers van PostNL verklede mannen. Vorige week was het nog raak in Den Haag

Wie geen pakketje verwacht, moet op zijn hoede zijn als er tóch een bezorger voor de deur staat, want elke pakketje dat via PostNL wordt verstuurd heeft een track & trace-code waarmee het pakket kan worden gevolgd. De ontvanger weet precies wanneer het wordt afgeleverd. 

,,Dat is de beste manier om zeker te weten dat je met een echte pakketbezorger te maken hebt. Daarnaast werken heel veel van onze pakketbezorgers in vaste wijken en dat zijn dus bekende gezichten op basis waarvan mensen ook weten dat het goed zit.”

Het 36-jarige slachtoffer in Hoogvliet werd geslagen en vastgebonden. Zijn huis is overhoop gehaald. Hij is zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam