Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemer Tacco Marijnen begon eind maart het bedrijfje Batterybox in Rotterdam. Het lenen van powerbanks in het café of op school slaat aan, ook Amsterdam staat inmiddels vol met ‘batterijboxen’. © Fleur Beerthuis

Powerbank uit ‘010’ verovert Amsterdam

Het gaat goed met de Rotterdamse Batterybox, de leenbatterij voor je telefoon. Na een prima start in de Maasstad eind maart is nu voet aan wal gezet in Amsterdam. Daarnaast hebben grote partijen als Coca Cola, Coolblue, NS en verschillende telecomproviders serieuze interesse om aan te haken. ,,Het is heel spannend allemaal.”

Wie in Rotterdam regelmatig populaire horecazaken zoals Hotel New York of Happy Italy bezoekt, kent ze al: de groene boxen op de toonbank of bar waar je voor een klein bedrag een powerbank kunt lenen om je bijna lege telefoon of laptop op te laden. Honderden bellers hebben de nieuwe service al gebruikt, soms meerdere malen. Het concept slaat zo goed aan, dat bedenker Tacco Marijnen van Batterybox het werkgebied inmiddels ‘iets’ heeft uitgebreid: van Rotterdam naar Amsterdam. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam