Volledig scherm
Clarissa Slingerland is in het Wereldmuseum uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar. © Dénis van Vliet

Pr-tycoon Clarissa Slingerland zakenvrouw van het jaar

Clarissa Slingerland van het Rotterdamse pr-bureau MissPublicity is vanavond in het Wereldmuseum uitgeroepen tot Rotterdamse zakenvrouw van het jaar. Het was de allereerste keer dat de prijs werd uitgereikt.

Tot de genomineerden behoorden behalve Slingerland horecaonderneemster Iris Wullfraat (Opa, Bierboutique) en Vanessa de Kock van het kinderkledingmerk Little Indians. De jury koos voor de mediaonderneemster omdat zij in 14 jaar tijd een bedrijf uit de grond heeft gestampt dat ver buiten de gemeentegrenzen bekend is.

MissPublicity – in 2003 begonnen als eenpitter – heeft inmiddels vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. ,,En een verdere expansie volgt’’, verklapte de dolgelukkige winnares, die onder andere pr-werk verricht voor ING, Linda Magazine en warmwaterkraanbedrijf Quooker.

Revnext

Behalve Slingerland vielen nog twee andere dames in de prijzen. Anouk Vos van cybersecuritybedrijf Revnext mag zich een jaar lang aanstormend talent noemen. In de categorie ‘zakenvrouw zonder personeel’ ging Deniece von Harras van het ondernemersplatform SmartUp Network er met de prijs vandoor.

De prijs is in het leven geroepen door onderneemster Daniëlle de Wilde, die in 2013 tot dé zakenvrouw van de BAR-regio (Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk) werd gekroond. Ze vond het raar dat het veel grotere Rotterdam nog geen prijs had voor ondernemende vrouwen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam