Volledig scherm
Jamie Oliver's Diner aan het Weena. © Jan de Groen

Precies een jaar na opening sluit Jamie Oliver's Diner de deuren

Precies een jaar na de opening van Jamie Oliver’s Diner aan het Weena maakt het pop-up restaurant vandaag bekend de deuren te sluiten. In het nieuwe jaar zullen de huidige uitbaters Souad El Hamdaoui en Willem Tieleman een 'nieuw concept’ realiseren in het pand. Wat dit concept precies inhoudt, houden ze nog geheim.

Op Facebook kondigt het restaurant, dat de naam van Engelse topkok Jamie Oliver draagt, de sluiting aan. ‘Precies een jaar geleden opende Jamie Oliver’s Diner zijn deuren. En nu is het over een paar weken tijd om afscheid te nemen.’ Op 14 januari zal het Amerikaanse comfort food-restaurant zijn laatste dag beleven. El Hamdaoui ligt de sluiting toe. ,,Willem Tieleman en ik doen ook de samenwerking met de Italiaanse restaurants van Jamie Oliver in Nederland en van daar uit kwam het idee voor het pop-up restaurant. De overeenkomst was dus ook maar voor een jaar.”

El Hamdaoui vertelt dat ze halverwege het jaar samen met Tieleman, onder meer bekend als eigenaar van de Euromast en investeerder in Hotel New York, is gaan nadenken wat ze met het pand zouden willen na het aflopen van de pop-upovereenkomst. ,,Willem had nog een aantal dingen in gedachten die hij graag zou willen in Rotterdam. Wat we nu gaan doen stond al langer op onze wishlist, maar we hadden er nog geen pand voor gevonden. We willen dit nu op de plek van Jamie Oliver's Diner realiseren.  

Behalve dat het een horecagelegenheid wordt, wil El Hamdouai niets kwijt over de plannen voor het pand op het Weena.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8793 stemmen