Volledig scherm
De prijzen voor een studentenkamer in Rotterdam zijn de afgelopen twee jaar fors gestegen. © ANP

Prijs studentenkamer in Rotterdam voor het eerst hoger dan in Amsterdam

De prijzen die buitenlandse studenten betalen voor een kamer in Rotterdam waren de afgelopen drie maanden in Rotterdam voor het eerst gemiddeld hoger dan in Amsterdam. 

Dat blijkt uit onderzoek van HousingAnywhere, een online marktplaats voor studentenhuisvesting. De gemiddelde kamerprijs in februari, maart en april bedroeg gemiddeld 685,69 euro. In Amsterdam was dat in dezelfde periode ruim 20 euro minder met 665,66 euro. 

Overigens heeft HousingAnywhere voor het onderzoek gekeken naar de algemene prijzen voor  kamers, studio's en kleine appartementen.  Zou de organisatie alleen naar echte studentenkamers hebben gekeken, dan ligt de huur fors lager. Volgens HousingAnywhere neemt de vraag naar woonruimte voor studenten in de Maasstad fors toe en heeft dat ook gevolgen voor vergelijkbare onderkomens, 

De prijzen voor een studentenkamer in Rotterdam zijn volgens het onderzoek de afgelopen twee jaar fors gestegen. Voor een kamer betaalde een student in 2016 ruim 167 euro per maand minder dan nu.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6085 stemmen