Volledig scherm
Een impressie van 'Sawa', een houten woongebouw dat is bedacht voor de Rotterdamse wijk Lloydkwartier. © Mei Architects

Primeur: volledig houten wooncomplex van 50 meter hoog voor Lloydkwartier

Een woongebouw van 50 meter hoogte is niet bijzonder in Rotterdam maar als dat complex volledig van hout is, is dat volgens architectenbureau Mei wel een primeur. Het Rotterdamse bureau bedacht voor de Lloydpier in Rotterdam-West ‘Sawa’, dat helemaal in ‘cross laminated timber’  wordt gebouwd. 

Het gebouw heeft de naam Sawa gekregen in verband met de getrapte vorm met groene terrassen. Mei stelt dat het een verwijzing is naar Aziatische rijstvelden en als referentie naar de geschiedenis van de plek. Vanaf de Lloydpier vertrokken vroeger namelijk passagiersschepen naar het oosten met rederij Rotterdamsche Lloyd. 

Door met ‘cross laminated timber’ te werken,  wordt de uitstoot van CO2 verminderd. Ook is de bouwtijd met dit materiaal korter ten opzichte van betonbouw. Het is de bedoeling om volgend jaar te beginnen met de bouw.

Sawa omvat zo'n 100 woningen, waarvan 50 appartementen in het middenhuursegment.

Volledig scherm
Impressie Sawa. © Mei Architects
  1. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

    Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

    Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam