ProRail en NS hebben een wensenlijst van bijna 21 miljard euro voor Den Haag.
Volledig scherm
ProRail en NS hebben een wensenlijst van bijna 21 miljard euro voor Den Haag. © ANP

ProRail en NS eisen ruim 20 miljard euro voor onder meer lightrail in Rotterdam

ProRail en NS hebben een wensenlijst van bijna 21 miljard euro voor Den Haag. Beiden zien in het door het kabinet aangekondigde mega-investeringsfonds een gouden kans voor het spoor, onder meer voor nieuwe metro in Rotterdam.

 1. Verbouwing van bijna 60 miljoen moest Coolsingel aantrekkelijker maken, maar er zijn nog volop klachten
  PREMIUM

  Verbouwing van bijna 60 miljoen moest Coolsingel aantrekke­lij­ker maken, maar er zijn nog volop klachten

  De Coolsingel zou een groene boulevard worden met alle ruimte voor fietsers en wandelaars, maar een half jaar ná de opening is het nog steeds een route vol onoverzichtelijke verkeerssituaties, geflankeerd door wat boompjes en veel steen. Bijna 60 miljoen euro kostte de verbouwing, die van de verbinding tussen het Hofplein en Churchillplein een aantrekkelijke verblijfsplaats moest maken. Er zijn echter nog volop klachten, vooral van fietsers.
 2. Als oer-Feyenoorder Wim Jansen zijn auto parkeert, doet hij dat het liefst bij het portret van Coen Moulijn
  PREMIUM
  voorpublicatie

  Als oer-Feyenoor­der Wim Jansen zijn auto parkeert, doet hij dat het liefst bij het portret van Coen Moulijn

  Wim Jansen geldt als een oer-Feyenoorder, misschien wel de beste ooit. Op 28 oktober wordt hij 75 jaar en verschijnt zijn biografie ‘Meesterbrein’, geschreven door journalist Yoeri van den Busken. We publiceren alvast een hoofdstuk, over zijn jeugd. Wims favoriete plek was de stoep aan de overkant van hun huis, bij een dikke elektriciteitspaal. ‘Die was rond, waardoor je nooit precies wist hoe die bal bij je terugkwam. Je moest snel reageren, anders lukte het niet. Op zondag gingen de mensen naar de kerk, behalve ik. Stond ik in mijn eentje tegen die paal te schieten.’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam