Een oldtimer voor het stadhuis in Rotterdam tijdens een eerdere toertocht.
Volledig scherm
Een oldtimer voor het stadhuis in Rotterdam tijdens een eerdere toertocht. © Desirée Schipers

Protestrit oldtimers door Nederland tegen milieuzone

Liefhebbers van klassieke auto's houden komende zondag een protestrit door Nederland tegen de milieuzones. De oldtimers starten in Rotterdam, dat de grootste milieuzone heeft, en rijden vervolgens naar Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Het protest eindigt daar op het Malieveld.

Met de actie hoopt de Stichting Rotterdamse Klassiekers, die al eerder met honderden auto's in het Rotterdamse centrum actie voerde tegen de nieuwe milieumaatregelen, politiek Den Haag zover krijgen dat ze de milieuzones weer ongedaan maken.

Veel oldtimers mogen de binnensteden van Rotterdam, Utrecht en Amsterdam niet meer in, omdat hun auto's niet voldoen aan de milieunormen. In Rotterdam krijgen overtreders vanaf 1 mei een boete. In Utrecht gebeurt dat al.

Volgens de organisatoren zijn de effecten van deze maatregel op de luchtkwaliteit nihil en staan ze niet in verhouding tot de kosten voor overheid en burger. De protestrit start om 11.00 uur op P+R Meijersplein in Rotterdam.

Volledig scherm
  1. Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Hartjes en lieve teksten van stoepkrijt, vlaggen, compleet oranje straten, dikke duimen omhoog en enthousiast gezwaai. Nederland blijft thuis, maar steekt iedereen die moet werken of binnen blijven vanaf de stoep een hart onder de riem. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag met iedereen delen. Dinsdag vliegt er daarom een speciale AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis boven Rotterdam om al die opbeurende ‘straatkunst’ van bovenaf te filmen. Wil je in beeld, meld je dan nu aan.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam