Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Provincie: nieuwe plekken voor windmolens

De provincie Zuid-Holland heeft 17 plekken in het Rijnmond-gebied aangewezen waar in de toekomst windmolens kunnen komen. Het merendeel daarvan is door de betrokken gemeentebesturen zelf aangedragen. 

Alleen voor Barendrecht en Albrandswaard, die de komst van de gevreesde turbines op hun grondgebied afwijzen, hebben Gedeputeerde Staten besloten zelf met vier mogelijke plaatsen te komen.

In Barendrecht wordt gekeken naar de locaties Vaanplein (bij Rotterdam-Charlois) en Oost (bij het veilingterrein en Ridderkerk). Voor Albrandswaard staan Distripark Eemhaven en de Poort van Charlois (bij de A15) op de rol.

Er zijn op de lijst ook plekken afgevallen, zoals het Rivium (bij Rotterdam-Kralingen), de Berenplaat (Hekelingen), Hoek van Holland, Broekpolder (Vlaardingen) en Zuidland op Voorne-Putten.

De 17 plekken die nu voor liggen, moeten goed zijn voor ongeveer 40 windmolens. Die zouden er volgens de provincie binnen drie jaar kunnen staan. Provinciale Staten nemen vlak voor de kerst een definitief besluit over de beoogde plaatsen.

Volledig scherm
De provincie Zuid-Holland heeft 17 plekken in het Rijnmond-gebied aangewezen waar in de toekomst windmolens kunnen komen. © Gedeputeerde Staten

In samenwerking met indebuurt Rotterdam