Volledig scherm
Het explosief zorgde voor flinke schade. © AD

Pui van woning vernield met explosief in Rotterdam

Onbekenden hebben vannacht de deur van een woning aan de Oostendamstraat in de Rotterdamse wijk Bloemhof vernield. Volgens de politie is dit gebeurd met een, vermoedelijk zelfgemaakt, explosief.

Rond 4.15 uur was een harde klap te horen. Daarna zag een getuige twee mannen wegrennen. De deur en kozijnen van het pand bleken zwaar beschadigd. Ook was er schade aan de deur van de woning ernaast, de ruit van een woning aan de overzijde en raakten enkele auto’s beschadigd.

De recherche is een onderzoek gestart naar de daders en waarom deze woning het doelwit was.

Toevallig is burgemeester Aboutaleb vanavond in de wijk met de Stuurgroep Veilig. Dan zal ook ongetwijfeld dit incident aan de orde komen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Politie tasert Schiedammer (72) die zich bemoeit met burenruzie
    UPDATE

    Politie tasert Schiedam­mer (72) die zich bemoeit met burenruzie

    Een burenruzie aan de Delflandseweg in Schiedam heeft voor flink wat commotie gezorgd vanavond. Een 45-jarige man bewerkte een 44-jarige straatgenoot met een mes, waardoor die lichtgewond raakte. Toen de politie de messentrekker wilde arresteren, ging een 72-jarige buurtgenoot zich ermee bemoeien. Hij zou het werk van de agenten dusdanig hebben belemmerd dat zij zich zagen genoodzaakt pepperspray én een stroomstootwapen te gebruiken tegen de man.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam