Na de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 openden burgemeester Aboutaleb en directeur Erik Zevenbergen weer de deuren voor het publiek. Helaas maar voor even, want nieuwe tijdelijke sluitingen volgden.
Volledig scherm
Na de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 openden burgemeester Aboutaleb en directeur Erik Zevenbergen weer de deuren voor het publiek. Helaas maar voor even, want nieuwe tijdelijke sluitingen volgden. © Frank de Roo

PvdA en Leefbaar willen spoeddebat over Blijdorp: ‘Dierentuin gaat uit van héél zwarte scenario's’

PvdA en Leefbaar Rotterdam maken zich grote zorgen over de reorganisatie bij Diergaarde Blijdorp. Volgens beide fracties in de Rotterdamse gemeenteraad gaat de dierentuin uit van ‘héél zwarte scenario's’ en benadrukken dat ‘deze reorganisatie niet misbruikt mag worden om vaste krachten in te wisselen voor flex’. ,,De huidige reorganisatieplannen gaan verder dan strikt noodzakelijk is om de lockdown te overbruggen’’, aldus de partijen. Donderdag is er een spoeddebat.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Dit stel is 60 jaar getrouwd en viert dat op een bijzondere manier
  Play

  Dit stel is 60 jaar getrouwd en viert dat op een bijzondere manier

 2. Yvonne knutselt vagina's van Ministeck met haar vader (en dit is waarom)
  Play

  Yvonne knutselt vagina's van Ministeck met haar vader (en dit is waarom)

Rotterdam