Volledig scherm
Twee jaar geleden werd Rotterdam nog uitgeroepen tot meest plasvriendelijke stad van Nederland. © Thinkstock

PvdA wil meer openbare toiletten in Rotterdam

Meer openbare toiletten in de stad. Binnen loopafstand van 500 meter én het liefst zonder er geld voor te moeten betalen. Daarvoor pleit de PvdA in Rotterdam. 

,,Voor mensen met blaas- of buikproblemen is het noodzakelijk om binnen een straal van vijfhonderd meter een openbaar toilet te kunnen vinden”, licht raadslid Narsingh Balwantsingh toe. Geregeld bereikt de PvdA klachten van mensen die vinden dat er niet genoeg wc’s zijn. ,,We horen bijvoorbeeld dat mensen dichtbij huis blijven, omdat ze niet lang de straat op durven gaan zonder te weten waar ze een toilet kunnen gebruiken.”

Amsterdam en Utrecht besloten recentelijk dat er om de vijfhonderd meter een openbaar toilet moet komen. Daarmee scharen de steden zich achter de norm van de Toiletalliantie, een samenwerking van dertien organisaties die zich sterk maken voor voldoende toegankelijke toiletten. De PvdA heeft deze week vragen ingediend om te kijken of Rotterdam aan die norm voldoet.

Plasvriendelijke stad 

Twee jaar geleden werd Rotterdam nog uitgeroepen tot meest plasvriendelijke stad van Nederland, onder andere omdat de gemeente het meest actief was in het vergroten van het aanbod wc’s. Ook werd er met de zogenoemde Zeiknota uit 2016 meer geld uitgetrokken voor toiletvoorzieningen. Heeft de stad toch nog niet voldoende wc’s? ,,Dat is de vraag”, zegt PvdA-raadslid Balwantsingh. ,,Wij spreken onze zorg uit of die norm van vijfhonderd meter wel gehaald wordt. Maar als blijkt dat we die gewoon halen, is er niets aan de hand.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

Volledig scherm
© Dreamstime

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8957 stemmen