Volledig scherm
Bewegwijzering op Rotterdam Airport. © ANP XTRA

PvdD wil dat Rotterdam Airport reizigers informeert over afschieten vogels

De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld over een ontheffing die is afgegeven aan Rotterdam The Hague Airport om vogels te doden. Kamerleden Frank Wassenberg en Lammert van Raan willen van de verantwoordelijke ministers weten wat zij gaan doen om de provincie de ontheffing in te laten trekken.

Wassenberg en Van Raan willen van ministers Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) weten of het klopt dat er ook nesten, rustplaatsen en eieren vernield mogen worden. Verder vragen de Kamerleden zich of beide ministers het met hen eens zijn dat de ontheffing verder gaat dan strikt noodzakelijk is. 

Informeren over afschot

Quote

Bent u bereid vliegvel­den aan te moedigen om meer te communice­ren over het aantal dieren dat wordt gedood?

Kamervragen PvdD

Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland liet al eerder weten zeker niet blij te zijn met de ontheffing. Zij storen zich vooral aan het feit dat álle vogelsoorten gedood mogen worden. Verder is een vogel zoals de bruine kiekendief niet zeldzaam, maar komt hij juist in Delfland nauwelijks voor. De Milieufederatie wil daarom liever maatwerk per soort vogel. Ook ziet de federatie meer in het verjagen van de dieren, als ze gevaar opleveren.

De Kamerleden zouden graag zien dat de ministers de natuurorganisaties steunen in hun bezwaren tegen de ontheffing van de provincie. Daarnaast hebben Wassenberg en Van Raan het liefst dat luchthavens reizigers gaan inlichten als er dieren moeten worden afgeschoten om het vliegen veiliger te maken. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam