Volledig scherm
Maurice Meeuwissen van de PVV © ANP

PVV-er Meeuwissen doet onderhandelingsbod aan ex-partijleden

De rechtszaak tegen Maurice Meeuwissen waarin zijn ontslagen medewerker tonnen eist is uitgesteld. De zaak waarin ex-fractiemedewerker Marjan Gonsalves haar voormalige werkgever aanklaagt, stond voor vrijdag op de rol. Meeuwissen heeft een compromis voorgesteld. Wat zijn bod aan Gonsalves precies is, is nog onduidelijk.

De Rotterdamse PVV is verwikkeld in een vechtscheiding en die is nog lang niet uitgevochten. Vrijdag had fractievoorzitter Maurice Meeuwissen zich voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn breuk met oud-fractiemedewerkers. Zij verwijten hem in een dagvaarding ‘onrechtmatig handelen’, met schade tot gevolg.

Subsidie 

Vorig jaar juni zette Meeuwissen per direct twee PVV-burgerraadsleden op straat. Vervolgens heeft Meeuwissen zich uitgeschreven als voorzitter van de stichting Fractieondersteuning PVV Rotterdam. Met tot gevolg dat de gemeente de subsidie (6500 euro per maand) stopzette, omdat regels voorschrijven dat ‘tenminste een raadslid deel uitmaakt van het stichtingsbestuur.’ 

Chaotische toestanden, met als belangrijkste gedupeerde Marjan Gonsalves (ex-Leefbaar Rotterdam), die werkzaam was als fractiemedewerker. Haar salaris à 2500 euro bruto werd prompt stopgezet, terwijl ze naar eigen zeggen een contract had voor vier jaar. Al eerder oordeelde de rechter dat Gonsalves onterecht is ontslagen en zij weer in dienst moet worden genomen. Maar daar heeft Meeuwissen niet aan voldaan. Daarentegen heeft hij zijn levenspartner aangenomen als fractiemedewerker. 

Onderhandelingstactieken

De ex-PVV’ers laten weten weinig vertrouwen te hebben in de onderhandelingstactieken van Meeuwissen. Zij denken dat het uitstel bedoeld is om negatieve publiciteit te voorkomen met het oog op de nadere provinciale verkiezingen. Meeuwissen is lijstduwer voor PVV Zuid-Holland.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam