Pyromaan actief: reeks autobranden in Spijkenisse en Hoogvliet

VideoIn Spijkenisse en Hoogvliet is een pyromaan actief. Afgelopen nacht werden auto’s, een woonwagen en scooter in brand gestoken. Een 33-jarige man raakte gewond. De politie maakt jacht op de verdachte.

Om half vijf ‘s nachts stond de teller op zeven auto’s, een woonwagen en één scooter. Op het woonwagenkamp aan de Clara Visserstraat in Spijkenisse brandde een caravan volledig uit. De bewoner raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Een autobrand aan de Molenlaan was zo heftig dat bewoners uit de bovengelegen woning moesten vluchtten.

De politie maakte vannacht met speurhonden jacht op een verdachte. Terwijl de politie de ene autobrand onderzocht, brak de andere uit. 

Pyromaan

In Spijkenisse ging het rond 01.00 uur voor het eerst mis. Aan de Ir. Herman de Grootweg brandde een scooter af. De tweede brand, in Hoogvliet, verwoestte rond 02.30 uur een bestelbus aan het Titus Brandsmapad. Hier werden ook twee ruiten vernield van andere geparkeerde auto‘s. 

De derde brand vond rond 2.50 uur plaats aan de Veerweg bij een schadeherstelbedrijf. Hier vatten twee auto‘s vlam. Toen brandweermannen deze brand blusten, hoorden zij een ruit breken. Enkele seconden later stond in de naastgelegen straat, de Molenlaan, een auto in lichterlaaie. Getuigen zagen een man wegrennen. Een agent zette de achtervolging in maar de man wist te ontkomen. Tevergeefs werd ook met speurhonden naar de brandstichter gezocht. De brand aan de Molenlaan was zo heftig dat twee bewoners uit de bovengelegen woning vluchtten omdat de auto er dichtbij stond geparkeerd.

Rond 04.00 uur ging een volgende voertuig verloren aan de Randweg. Een half uur later gingen voertuigen nummer zeven in vlammen op aan de Eikenlaan. 

Aan de Clara Visserstraat in Spijkenisse werd rond 04.45 uur een woonwagenbewoner opgeschrikt door een vlammenzee. De 33-jarige man wist ternauwernood te ontsnappen aan het vuur. De man werd naar het ziekenhuis gebracht omdat hij rook in had geademd. 

Brandstichting

De politie gaat uit van brandstichting. ,,We brengen nu in kaart hoe de branden zijn ontstaan. We spreken met omwonenden en bekijken camerabeelden‘’, aldus politiewoordvoerder Roland Ekkers. De politie vraagt getuigen zich te melden. ,,Het kan zomaar zijn dat je vannacht iets is opgevallen en dat nu plots een kwartje valt. Schroom niet om ons te bellen.‘’

Hoogvliet werd vorig jaar in juli en augustus ook geteisterd door branden. Ook toen was vermoedelijk sprake van brandstichting. Zo sloegen de vlammen tweemaal uit de voormalige moskee aan de Traviataweg en moest een moeder met haar twee kinderen haar huis halsoverkop verlaten toen het vuur van in brand gestoken grofvuil over dreigde te slaan naar hun woning aan de Korianderstaat. Verder gingen bij het Ruigeplaatbos aanhangers in vlammen op en werden vuilcontainers aan de Venezuelaweg, Herikweg, Orthelloweg en de Safraanstraat in brand gestoken. 

Volledig scherm
Aan de Clara Visserstraat in Spijkenisse brandde een woonwagen volledig uit. De bewoner is naar het ziekenhuis gebracht. © MediaTV
Volledig scherm
Aan de Eikenlaan in Spijkenisse gingen twee auto's verloren. © MediaTV
Volledig scherm
Van de caravan aan de Clara Visserstraat in Spijkenisse is niets meer over. © AD

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam