Bij de huiszoeking vond de politie ook nog 3,7 kilo xtc-pillen, bijna 20 gram cocaïne, illegaal vuurwerk en 7750 euro cash. Volgens R. was dat geld uit de verkoop van een auto. Het in beslag genomen geld wil hij terug.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de huiszoeking vond de politie ook nog 3,7 kilo xtc-pillen, bijna 20 gram cocaïne, illegaal vuurwerk en 7750 euro cash. Volgens R. was dat geld uit de verkoop van een auto. Het in beslag genomen geld wil hij terug. © Politie Hoeksche Waard

R. (28) koos voor het snelle geld van een wietkwekerij: ‘Er wordt goud beloofd, maar er is geen weg meer terug’

Door een warme muur in haar woning sloeg een ’s-Gravendeelse alarm bij de politie. Wat bleek? De buurman had op de bovenverdieping een gloednieuwe wietkwekerij met 312 plantjes. Achter een schot lag ook nog eens de ‘gigantische hoeveelheid’ van 3,7 kilo xtc-pillen verstopt.

  1. Sjareltje is niet voor niks de ex van Boijmans
    PREMIUM
    Column

    Sjareltje is niet voor niks de ex van Boijmans

    Je hoeft geen kunstkenner te zijn om het nieuwe schilderij van Boijmans op waarde te schatten. Het is van Miró, een kunstenaar die niet voor het eerst zijn penseeltje over het doek laat flitsen. En dat zie je terug. In de warme kleuren. De gele stipjes die vijf ongelijke spiralen vormen, duiden waarschijnlijk ergens op. Die rode cirkel, die nét niet rond is en eigenlijk ook nét niet rood, heeft vast een diepere betekenis. En dat dan op die bruine achtergrond, die op het eerste oog mislukt lijkt. Als je je muur zo hebt geschilderd, denk je: oh jee, het heeft niet gedekt, het moet nog een keertje.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam